Těstovinový koláč

Všehochuť » Recepty » Těstovinový koláč

21.3.2017, Admin

Budete potřebovat:

  • 500 g těstovin Rigatoni 
  • 30 ml olivového oleje
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 800 g spařených rajčat bez slupky
  • máslo (na vymazání formy)
  • 200 g nakrájené mozzarelly
  • parmezán na finální posypání

Postup přípravy:
1) Uvaříme těstoviny tak, aby byly lehce nedovařené. Řídíme se časem na návodu (pokud je předepsaná doba vaření 15 minut, těstoviny vaříme o 2 minuty méně). Poté těstoviny slijeme a promícháme se lžící olivového oleje (aby se těstoviny neslepily).

2) Na rozehřátou pánev přidáme olivový olej, mleté maso a cibuli. Jakmile je maso hnědé, přidáme utřený česnek a osolíme. Restujeme ještě další 2 minuty.

3) K masu přidáme oloupaná, spařená rajčata. Rozmačkáme a vaříme zhruba 20 minut.

4) Pečící formu vytřeme máslem a na dno nalijeme trochu omáčky z pánve.

5) Do formy vložíme těstoviny (nastojato).

6) Jakmile jsou těstoviny vyskládané, vlijeme zbývající omáčku. Snažíme se, aby se dostala do všech dutin. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem.

7) Pečeme zhruba 30 minut na 200 stupňů. Poté necháme 15 minut chladnout. Nožeme odkrojíme koláč od stran formy, aby se nepotrhal. Sundáme formu a můžeme podávat! :)  

Zdroj recept + foto: http://carujeme.cz/slany-testovinovy-kolac/

Komentáře

Antispamová ochrana: Napište číslo 100 slovem

Webové stránky zdarma