Ráda zkouším zdravé, sladké recepty. Nedávno jsem dělala variaci složenou převážně z mrkve, ovesných vloček a třtinového cukru. Dnes cukr vynechávám úplně a zařazuji super zdravé ovoce - banány.
Něco málo o "banánu"
Obsahuje vyrovnanou bilanci výživových látek. Harmonizuje srdeční rytmus, snižuje hladinu cukru v krvi, rozšiřuje vědomí - díky tomuto se mu říká "plod moudrosti".
Zvyšuje hladinu serotoninu v krvi, díky tomu působí na naši náladu a rozpoložení. Doporučuje se především dětem, neboť je lehce stravitelný a nabízí tělu snadno dostupné "zásadité" látky. Navíc nepůsobí na tloušťku. Obsahuje kyselinu listovou, ta např. pomáhá "zbrzdit" Alzheimerovu nemoc. Jeho konzumace je prospěšná také v těhotenství, kdy tělu často chybí kyselina listová.
Tip: Vynikající jsou banány opečené na pánvi. Takto upravené vydají za jeden chod. :)
Ingredience:
Postup přípravy:
1) K nakrájeným banánům přidáme mléko. Umixujeme pomocí tyčového mixéru do hladka.
2) Přidáme med, skořici a postupně přisypáváme vločky, aby vznikla hustá hmota.
3) Necháme zhruba 10 minut odstát. Poté tvarujeme sušenky na plech, který vyložíme pečícím papírem.
4) Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 15 minut.
Inspirace: https://www.foodclub.cz/recept/bananove-ovesne-susenky-s-hrozinkami-a-orisky/
Foto: http://www.simplygood.cz/simply-meeting/susenky-s-ovesnymi-vlockami/