Cuketová polévka

Všehochuť » Recepty » Cuketová polévka

31.8.2016, Admin

Jarní, lehká, osvěžující polévka vhodná nejen v letních měsících. Pro veganskou verzi stačí vyměnit "smetanu ke šlehání" za "sojovou smetanu". Pro jemnější chuť polévky můžete vynechat česnek, případně i cibulku. V cuketové polévce chutnají skvěle krutony nebo nastrouhaný parmazán. 

Budete potřebovat:

  • 500 g cukety
  • 1 - 1,5 l zeleninového, nebo drůbežího vývaru
  • 1 smetanu ke šlehání
  • šalotku nebo jarní cibulku
  • 1 stroužek česneku
  • lžičku kurkumy
  • 1 - 2 snítky oregana
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Postup přípravy:

1) Šalotku (cibulku) nakrájíme na jemno a orestujeme v hrnci. Poté přidáme na slabé plátky nakrájený česnek a restujeme další minutu. 

2) Přidáme nakrájenou cuketu a zalijeme vývarem, přidáme lístky oregana a vaříme do změknutí cukety zhruba 10 minut. 

3) Až bude cuketa měkká, rozmixujeme ji s vývarem. 

4) Nakonec přidáme sůl, pepř, kurkumu a smetanu, povaříme 5 minut a můžeme podávat! :) 

Zdroj: http://www.foodclub.cz/recept/cuketova-polevka-s-kurkumou-a-cerstvym-oreganem/

Komentáře

Antispamová ochrana: Napište číslo 100 slovem

Webové stránky zdarma