Jarní, lehká, osvěžující polévka vhodná nejen v letních měsících. Pro veganskou verzi stačí vyměnit "smetanu ke šlehání" za "sojovou smetanu". Pro jemnější chuť polévky můžete vynechat česnek, případně i cibulku. V cuketové polévce chutnají skvěle krutony nebo nastrouhaný parmazán.
Budete potřebovat:
Postup přípravy:
1) Šalotku (cibulku) nakrájíme na jemno a orestujeme v hrnci. Poté přidáme na slabé plátky nakrájený česnek a restujeme další minutu.
2) Přidáme nakrájenou cuketu a zalijeme vývarem, přidáme lístky oregana a vaříme do změknutí cukety zhruba 10 minut.
3) Až bude cuketa měkká, rozmixujeme ji s vývarem.
4) Nakonec přidáme sůl, pepř, kurkumu a smetanu, povaříme 5 minut a můžeme podávat! :)
Zdroj: http://www.foodclub.cz/recept/cuketova-polevka-s-kurkumou-a-cerstvym-oreganem/