Dnes jsem měla možnost ochutnat tento skvělý pokrm a zařadit tak do svého jídelníčku rybu, kterou hodně opomíjím. I když nepatřím mezi milovníky rybích pokrmů, ryba připravená na tento způsob mě v pozitivním slova smyslu dostala :) Do receptu jsem zahrnula popis přípravy těsta na lasagne. Věřím, že si mnozí z vás dají tu práci a obejdou se bez předpřipravených polotovorů. Výsledek za to doopravdy stojí :)
Budete potřebovat:
Postup přípravy:
1) Připravíme si rybí maso. Očistíme jej, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na širší pruhy.
2) Rajčata omejeme, velká nakrájíme na plátky, malá přepůlíme.
3) Dále si připravíme zapékací nádobu, kterou vymažeme olejem. Dno pokryjeme vrstvou lasagní, na ně položíme rajčata, několik proužků ryby, posypeme částí rozdrobeného sýru "Lučina" a nakonec přidáme pár kousků propláchnutých kaparů.
4) Poté položíme další vrstvy. Na poslední vrstvu položíme přepůlená cherry rajčata.
5) Zapékací misku zakryjeme alobalem a pečeme zhruba 30 minut v předem vyhřáté troubě na 200 °C.
6) Po 30 minutách sundáme alobal, povrch lasagní posypeme nastrouhaným eidamem, nasekanou bazalkou a necháme dopéct do zlatova.
Recept na domácí lasagne:
Budete potřebovat:
Postup přípravy:
1) Na 300 g hladké mouky přidáme 0,5 lžičky soli, 3 ks vajec, 3 čajové lžičky oleje. V případě tužšího těsta přidáme vodu.
2) Těstou důkladně propracujeme.
3) Vláčnou hmotu necháme 30 minut odpočinout.
4) Těsto rozválíme na tenké plátky a vykrajujeme obdélníky o velikosti zapékací formy.
5) Plátky vkládáme ihned do formy (bez další úpravy).
Foto zdroj: http://www.lecker.de/lasagne-mit-haehnchenfilet-17480.html