Řecká musaka

Všehochuť » Recepty » Řecká musaka

10.6.2016, Admin

Jelikož patřím k milovníkům středomořské kuchyně, přináším další recept z této oblasti. Tentokrát ze slunného Řecka. 

Budete potřebovat:

  • 750 g mletého masa
  • 2 ks vajec
  • 600 ml mléka
  • 2 ks lilku
  • 50 g hladké mouky
  • 800 g sterilovaných rajčat
  • 3 lžíce strouhanky
  • 450 g brambor
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce parmazánu
  • sůl
  • skořice
  • mletý černý pepř

Postup přípravy:

1) Lilky  očistíme, podélně nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 30 minut odležet. Brambory uvaříme do poloměkka a nakrájíme také na plátky. Po 30 minutách lilek osušíme a spolu s brambory orestujeme na oleji. 

2) Na rozpáleném oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme maso a opečeme. Přimícháme rajčatový protlak, skořici, osolíme, opepříme a dusíme 15 minut. 

3) Z mouky a másla upražíme jíšku. Přilejeme mléko, povaříme než omáčka zhoustne.  Poté vmícháme vejce. Osolíme a opepříme. 

4) Troubu předehřejeme na 180 °C. Připravíme si formu, kterou vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme ji masem. Přikrejeme plátky brambor a lilků. Zalijeme omáčkou a pečeme asi 50 minut. Zhruba po 40 minutách pečení posypeme nastrouhaným parmazánem a vložíme na zbývajících 10 minut do trouby. 

Foto zdroj: http://www.lidovky.cz/maso-a-skorice-zkuste-reckou-musaku-radi-roman-paulus-pfg-/dobra-chut.aspx?c=A150716_112013_dobra-chut_ape

Komentáře

Antispamová ochrana: Napište číslo 100 slovem

Webové stránky zdarma