Jelikož patřím k milovníkům středomořské kuchyně, přináším další recept z této oblasti. Tentokrát ze slunného Řecka.
Budete potřebovat:
Postup přípravy:
1) Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 30 minut odležet. Brambory uvaříme do poloměkka a nakrájíme také na plátky. Po 30 minutách lilek osušíme a spolu s brambory orestujeme na oleji.
2) Na rozpáleném oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme maso a opečeme. Přimícháme rajčatový protlak, skořici, osolíme, opepříme a dusíme 15 minut.
3) Z mouky a másla upražíme jíšku. Přilejeme mléko, povaříme než omáčka zhoustne. Poté vmícháme vejce. Osolíme a opepříme.
4) Troubu předehřejeme na 180 °C. Připravíme si formu, kterou vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme ji masem. Přikrejeme plátky brambor a lilků. Zalijeme omáčkou a pečeme asi 50 minut. Zhruba po 40 minutách pečení posypeme nastrouhaným parmazánem a vložíme na zbývajících 10 minut do trouby.