Doma vyrobené nanuky plné chuti 

Všehochuť » Recepty » Doma vyrobené nanuky plné chuti 

30.5.2016, Admin

Připravte si vlastní nanuky z čerstvého ovoce. V článku najdete pár tipů, jak si zpříjemnit letní dny zdravou pochoutkou. Vyrábějte z různých kombinací ovoce. Chuť nanuků můžete zjemnit přidáním smetany. Pokud jste příznivci čokoládových polev použijte např. 70% čokoládu a namočte v ní již hotové zamražené nanuky. Čokoláda na nich okamžitě tuhne. Namočený nanuk pak vložte alespoň na hodinu zpět do mrazáku.

Broskvové osvěžení
Co budete potřebovat na 7 nanuků:

  • 1 velkou broskev
  • 500 ml broskvového džusu
  • formy na nanuky

Postup přípravy:

1) Broskev rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a rozmixujeme. 

2) Rozmixovanou směs promícháme s džusem a vlijeme do forem na nanuky.

3) Necháme zamrazit - minimálně na 5 hodin.

 

Jahodová mňamka
Ingredience na 7 nanuků:

  • 200 g jahod
  • 50 ml nektaru

Postup viz. "broskové osvěžení"

Kiwi nanuky

  • 600 g kiwi
  • 250 g cukru krupice

Postup přípravy:

1) Kiwi oloupeme a rozmixujeme, dále propasírujeme přes sítko.

2) Do půl litru vody vsypeme cukr, zahříváme jej na malém plameni, dokud se cukr nerozpustí. Po rozpuštění vaříme ještě další 2 - 3 minuty.

3) Cukrový sirup promícháme s kiwi a naplníme formy na nanuky. 

4) Zamrazíme na 5 hodin.

 

Rybízovo-smetanové nanuky
Ingredience:

  • 200 g rybízu
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • vanilkový lusk
  • 2 lžíce medu

Postup přípravy:

1) Rybíz propasírujeme přes sítko a osladíme dvěma lžícemi medu.

2) Smícháme cukr, smetanu a vanilku - vše šleháme dokud směs nezhoustne.

3) Formy naplníme propasírovaným rybízem a dolejeme ušlehanou směsí.

4) Dáme zamrazit minimálně na 5 hodin do mrazáku.

Foto zdroj:http://nuselskakuchta.blogspot.cz/2015/05/mls-na-klacku-domaci-nanuky.html

Komentáře

Antispamová ochrana: Napište číslo 100 slovem

Webové stránky zdarma