Připravte si vlastní nanuky z čerstvého ovoce. V článku najdete pár tipů, jak si zpříjemnit letní dny zdravou pochoutkou. Vyrábějte z různých kombinací ovoce. Chuť nanuků můžete zjemnit přidáním smetany. Pokud jste příznivci čokoládových polev použijte např. 70% čokoládu a namočte v ní již hotové zamražené nanuky. Čokoláda na nich okamžitě tuhne. Namočený nanuk pak vložte alespoň na hodinu zpět do mrazáku.
Broskvové osvěžení
Co budete potřebovat na 7 nanuků:
Postup přípravy:
1) Broskev rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a rozmixujeme.
2) Rozmixovanou směs promícháme s džusem a vlijeme do forem na nanuky.
3) Necháme zamrazit - minimálně na 5 hodin.
Jahodová mňamka
Ingredience na 7 nanuků:
Postup viz. "broskové osvěžení"
Kiwi nanuky
Postup přípravy:
1) Kiwi oloupeme a rozmixujeme, dále propasírujeme přes sítko.
2) Do půl litru vody vsypeme cukr, zahříváme jej na malém plameni, dokud se cukr nerozpustí. Po rozpuštění vaříme ještě další 2 - 3 minuty.
3) Cukrový sirup promícháme s kiwi a naplníme formy na nanuky.
4) Zamrazíme na 5 hodin.
Rybízovo-smetanové nanuky
Ingredience:
Postup přípravy:
1) Rybíz propasírujeme přes sítko a osladíme dvěma lžícemi medu.
2) Smícháme cukr, smetanu a vanilku - vše šleháme dokud směs nezhoustne.
3) Formy naplníme propasírovaným rybízem a dolejeme ušlehanou směsí.
4) Dáme zamrazit minimálně na 5 hodin do mrazáku.
Foto zdroj:http://nuselskakuchta.blogspot.cz/2015/05/mls-na-klacku-domaci-nanuky.html