Polentová pizza

Všehochuť » Recepty » Polentová pizza

30.5.2016, Admin

Budete potřebovat:

  • 250 g polenty
  • 650 ml vody
  • 3 velká rajčata
  • rajčatový protlak
  • oregano
  • 200 g šunky
  • 250 g  sýru (eidamu)

Dle chuti:

  • 2 - 3 vejce
  • olivy
  • mozzarella
  • hrášek/kukuřice
  • žampiony

Postup přípravy:

1) Polentu zalijeme uvedeným množstvím vody, mícháme dokud nám nevznikne kaše. Při míchání dejte pozor, polenta poměrně rychle vytváří hrudky.

2) Na vymazaný a vysypaný plech rozetřete kaši na vrstvu silnou přibližně 1 cm. Potřete protlakem, případně kečupem. Na vrstvu rovnoměrně rozprostřete plátky šunky, následně pasírovaná rajčata a ingredience dle vlastní chuti. 

3) Na závěr pizzu posypejte nastrouhaným sýrem a oreganem. 

4) Pečte na 180°C v předehřáté troubě přibližně půl hodiny. 

Rada: Pokud chcete pizzu nakrájet, počkejte až trochu vychladne. Horká polenta je hodně křehká. 

Komentáře

Antispamová ochrana: Napište číslo 100 slovem

Webové stránky zdarma