Med ze zázvoru a jablek je svou konzistencí kompromisem mezi medem včelím a marmeládou. Můžete si tak s ním osladit čaj nebo jej namazat na chleba :)
Ingredience:
Postup:
1) Jablka si oloupeme na kostky.
2) Nakrájená jablka spolu s ananasem (z plechovky), nebo ananasovou šťávou rozmixujeme (do směsi přidáváme max. sklenici šťávy).
3) Rozmixovanou směs dáme do hrnce povařit - jablka pustí dost šťávy - vodu tudíž nepřidáváme. Dochutíme šťávou z citrónu a přidáme najemno nastrouhaný zázvor, cukr.
4) Na mírném plameni vaříme asi 1 hodinu, aby směs zhoustla.
5) Hotovou směs plníme ihned po odstavení z plamene do připravených sklenic. Směs zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Víčka musíme dobře utáhnout. Po částečném, nebo úplném vychladnutí sklednice opět obrátíme víčkem vzhůru.
Dobrou chuť! :)
Foto:https://www.toprecepty.cz/recept/40466-hruskovy-med/