Recept na jablečný crumble se skořicí

Všehochuť » Recepty » Recept na jablečný crumble se skořicí

14.3.2016, Admin

Taky milujete tu kombinaci jablek a skořice? Už jen kvůli její vůni? Udělejte si jednoduchý dezert z ovoce, které máte rádi. Jako náhražku jablek můžete použít např. hrušky a udělat tak ještě jemnější verzi tohoto dezertu. 

Ingredience na 4 porce:

  • 100 g hladké mouky
  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g másla
  • 80 g cukru krupice
  • 2 sáčky skořicového cukru
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 4 ks větších jablek (hrušek)

Postup přípravy:
1) Omyté a oloupané hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jadřinců, vyskládáme je do menšího pekáčku, posypememe moučkovým cukrem, podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C 5 až 8 minut.

2) Ze studeného másla, cukru, mletých madnlí, mouky a skořicového cukru si vyrobíme drobenku.

3) Hrušky rozdělíme do zapékacích misek, posypeme drobenkou, skořicí a dáme péci na 18 až 20 minut do vyhřáté trouby na 190 °C.

Tip: Do drobenky můžete přidat nastrouhanou čokoládu, nebo ji čokoládou úplně nahradit.

Dobrou chuť! :)

Komentáře

Antispamová ochrana: Je-li dnes středa, co bude zítra?

Webové stránky zdarma