Představte si jemnou chuť mascarpone mísící se s chutí lesního ovoce, cukru a kakaa. Je to dle mého jedinečný dezert, který zvládne úplně každý. Je osvěžující, výživný, ideální pokud chcete udělat radost návštěvě i pokud si chcete zamlsat.
Ingredience na 2 velké poháry:
Postup přípravy:
1) Ovoce z mrazničky si nechte rozmrznout, poté slijte šťávu a pocukrujte lžící cukru.
2) 1/2 mascarpone smíchejte se 2 lžícemi moučkového cukru, kakaem a pomerančovou šťávou. Na míchání můžete použít metličku, avšak míchejte opatrně, mascarpone by vám mohlo jinak zhrudkovatět.
3) Druhou polovinu mascarpone smíchejte s citrónovou šťávou a vanilkovým cukrem.
4) Do poháru pak vrstvěte střídavě ovoce, světlý krém a tmavý krém. Nakonec by mělo přijít opět ovoce. Dejte vychladit na pár hodin do lednice a podávejte!
Foto: https://is.muni.cz/blog/Culinaria/mascarpone