Crema di mascarpone 

Všehochuť » Recepty » Crema di mascarpone 

10.3.2016, Admin

Představte si jemnou chuť mascarpone mísící se s chutí lesního ovoce, cukru a kakaa. Je to dle mého jedinečný dezert, který zvládne úplně každý. Je osvěžující, výživný, ideální pokud chcete udělat radost návštěvě i pokud si chcete zamlsat. 

Ingredience na 2 velké poháry: 

  • kelímek mascarpone (250 g)
  • drobné mražené ovoce (borůvky, maliny, ostružiny, višně)
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 - 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy:
1) Ovoce z mrazničky si nechte rozmrznout, poté slijte šťávu a pocukrujte lžící cukru. 
2) 1/2 mascarpone smíchejte se 2 lžícemi moučkového cukru, kakaem a pomerančovou šťávou. Na míchání můžete použít metličku, avšak míchejte opatrně, mascarpone by vám mohlo jinak zhrudkovatět. 
3) Druhou polovinu mascarpone smíchejte s citrónovou šťávou a vanilkovým cukrem.
4) Do poháru pak vrstvěte střídavě ovoce, světlý krém a tmavý krém. Nakonec by mělo přijít opět ovoce. Dejte vychladit na pár hodin do lednice a podávejte! 

Foto: https://is.muni.cz/blog/Culinaria/mascarpone

 

Komentáře

Antispamová ochrana: Je-li dnes středa, co bude zítra?

Webové stránky zdarma