Risotto z červené řepy

Všehochuť » Recepty » Risotto z červené řepy

6.3.2016, Admin

Tento recept mě hodně překvapil. Je nenáročný, časově i surovinově, zdravý a potěší i odpůrce řepy - mám odzkoušeno :)  

Suroviny:

  • 3 větší červené řepy
  • 2 - 3 pytlíky rýže
  • tvrdý sýr (kozí sýr, parmazán, eidam)
  • červená cibule
  • slunečnicový, olivový olej
  • zeleninový vývar
  • hrášek
  • tymián
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy:

1) Červenou řepu si uvaříme a nastrouháme. Rýži si uvaříme v osolené vodě. 

2) Na pánvi si osmahneme cibuli, přidáme nastrouhanou řepu a promícháme. Následně do směsi přidáme rýži. Přidáme zhruba 1 sklenici vývaru a podusíme. Dle výraznosti chuti vývaru následně opepříme, osolíme, přidáme hrášek a špetku tymiánu.

3) Na závěr přimícháme nastrouhaný sýr, pokapeme olivovým olejem a ještě jednou promícháme.

4) Podáváme s kyselou okurkou.

Tip:
Díky sladké chuti řepy je možné udělat toto rizoto i na sladko. Můžeme tak přidat např. rozinky, sušené švestky atd.
Pakliže holdujete spíše masitým jídlům, může vám toto rizoto posloužit jako ideální příloha např. ke kuřecímu masu. 

 

Komentáře

Antispamová ochrana: Je-li dnes středa, co bude zítra?

Webové stránky zdarma