Cuketová bábovka

Všehochuť » Recepty » Cuketová bábovka

2.3.2016, Admin

Jedna z nejelpších bábovek, kterou jsem kdy jedla. Cuketa má vysoký obsah vitaminu C, A. Její konzumace je ideální při detoxikaci, nebo hubnutí - obsahuje až 94 % vody. Bábovka z ní je lehká a lahodná - ideální na snídani, či svačinu. 

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 hrnek rostlinného oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 hrnky nastrouhané cuketa (zbavené přebytečné vody)
  • 2 hrnky celozrnné pšeničné mouky
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Postup přípravy:

1) Troubu předehřejeme na 180°C. Vejce utřeme s cukrem, olejem.

2) Přidáme nastrouhanou cuketu, mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl.

3) Směs důkladně promícháme. Nalejeme do vymazané formy a pečeme zhruba půl hodiny.

Poznámka:
Do směsi můžeme přidat vlašské ořechy, rozinky, nastrouhanou hořkou čokoládu.

Komentáře

Antispamová ochrana: Napište číslo 100 slovem

Webové stránky zdarma