Vánoční pečený čaj 

Všehochuť » Recepty » Vánoční pečený čaj 

29.2.2016, Admin

Ideální v zimních měsících. Kombinace ovoce může být téměř libovolná. Protože jsem pečerný čaj dělala před Vánoci, volila jsem ovoce, které mi svou vůni navodilo atmosféru Vánoc. Už první várka mi provoněla celý byt a výsledný produkt sklidil nejednu chválu. 

Ingredience:

  • ​4 ks větsích hrušek
  • 7 ks středních jablek
  • 5 ks mandarinek
  • hřebíček
  • citrón 
  • skořice
  • cukr krystal

Postup přípravy: 

1) Ovoce si nakrájíme na menší kousky (já zbavila jablka slupek). Vložíte do mísy a vsypete hřebíček a skořici, směs pokapete citrónem. Důkladně promícháte. 

2) Připravíte si plech, na který rozložíte směs. Rovnoměrně posypete cukrem (já použila krystal, ale v úvahu přichází i jeho jiná varianta). 

3) Plech vložíte do předehřáté trouby a pečete zhruba 30 min na 200 stupňů.

4) Nakonec si předehřejete sklenice, které naplníte ještě horkou směsí. Poté otočíte dnem vzhůru a takto necháte 20 min.

Pití čaje:
Do hrnečku dáte 2 - 3 lžičky směsi a zalijeme horkou vodou. Výsledný produkt můžete zcedit a nebo si vychutnat ovoce přímo v čaji. Nebojte se kombinovat ovoce, není co zkazit :)

Komentáře

Antispamová ochrana: Je-li dnes středa, co bude zítra?

Webové stránky zdarma