Gulášová polévka

Všehochuť » Recepty » Gulášová polévka

24.2.2016, Admin

Recept na jednoduchou gulášovou polévku jsem zde zařadila kvůli její časové i surovinové nenáročnosti. Zná to asi každý, přijdete z práce, lednice je prázdná a váš hlad nekonečný. Toužíte po zahřátí žaludku, zklidnění a to pokud možno okamžitě. Pro tento případ je níže uvedený recept ideální. Stačí vám 9 základních surovin, které najdete i ve vymetené spíži či lednici. 

Ingredience:

  • 30 dkg měkkého salámu
  • 1 cibule
  • 4 větší brambory
  • 2 lžíce sádla (másla, rostlinného tuku)
  • 1 lžíce mleté červené papriky
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky majoránky
  • masox

Postup přípravy:

1) Na sádle, nebo másle si osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme rovněž na kostičky nakrájený salám, papriku a vše osmahneme. 

2) Směs zalijeme 2 l vroucí vody, ve které rozmícháme masox.

3) Nakonec oloupeme a nakrájíme brambory, které přidáme do polévky. Osolíme, opepříme a vaříme až do chvíle, než budou brambory měkké. Okořeníme majoránkou a můžeme podávat :)

Komentáře

Antispamová ochrana: Je-li dnes středa, co bude zítra?

Webové stránky zdarma