Špaldová buchta

Všehochuť » Recepty » Špaldová buchta

23.2.2016, Admin

Představte si situaci, je víkend, probudíte se ještě dříve, než ten nejaktivnější kohout na vesnici a přemýšlíte, jak si naplánovat den, aby byl co nejkvalitnější. Jelikož jsem toho názoru, že ke kvalitním prožitkům patří kvalitní strava (respektive, že kvalitní strava utváří nás),rozhodla jsem se při výběru snídaně zase trochu experimentovat :-) Při výběru receptů s oblibou dávám přednost těm, které jsou ze základních (běžně dostupných surovin), při jejichž koupi člověk neutratí majlant a přesto udělá něco pro zdraví. Po chvilce hledání, bingo! Našla jsem recept, který mě svou skladbnou surovin inspiroval, navíc se špaldovou moukou jsem doposud neměla zkušenosti a tak jsem se pustila do toho... 

Ingredience:

  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 0,5 hrnku třtinového cukru
  • 6 polévkových lžic olivového oleje
  • 2 vajíčka
  • 250 ml polotučného mléka
  • 3 nastrouhaná jablka
  • 1 nastrouhaná mrkev
  • prášek do pečiva
  • skořicový cukr
  • namočené rozinky

Postup přípravy:

Postup je velice jednoduchý. Všechny výše zmíněné suroviny pečlivě smícháme dohromady. Poté směs vylijeme na plech, nebo formu a pečeme přibližně 30 minut na 180 stupňů. 

Dobrou chuť! :-)
 

Komentáře

Antispamová ochrana: Je-li dnes středa, co bude zítra?

Webové stránky zdarma