Mátový sirup

Všehochuť » Bylinky » Mátový sirup

29.5.2016, Admin

Také přemýšlíte, jak si zpříjemnit pitný režim, jak své tělo zásobit vodou a přitom si užít svěží chuť? Vyzkoušejte mátový sirup třeba jako základ pro výrobu domácí limonády. K sirupu vám pak budou stačit nakrájené kousky ovoce, šťáva z citronu a na dozdobení čerstvé lístky máty. 
Sirup samotný má povzbudivé účinky na trávení, plynatost, je ideální při žaludečních nebo žlučníkových potížích. Je skvělou prevencí proti nachlazení, posiluje imunitu.

Co budete potřebovat?

  • 1 větší svazek máty
  • 1 kg krystalového cukru
  • 2 větší citrony
  • 2 l převařené vody

Postup:

1) Lístky máty očistěte, namočte do zcela zchladlé, převařené vody a nechte louhovat přibližně den - dva. 

2) Další den zceďte lístky, přidejte cukr, citrony nakrájené na plátky a zahřívejte tekutinu na mírném plameni.

3) Když se cukr rozpustí, nechte tekutinový roztok asi tři minuty přejít varem. 

4) Mírně zchladlý sirup nalejte do vyvařených, vysušených sklenic. 

Foto zdroj: http://u-jasanu.webnode.cz/products/matovy-sirup-novinka/

Komentáře

Antispamová ochrana: Je-li dnes středa, co bude zítra?

Webové stránky zdarma