Také přemýšlíte, jak si zpříjemnit pitný režim, jak své tělo zásobit vodou a přitom si užít svěží chuť? Vyzkoušejte mátový sirup třeba jako základ pro výrobu domácí limonády. K sirupu vám pak budou stačit nakrájené kousky ovoce, šťáva z citronu a na dozdobení čerstvé lístky máty.
Sirup samotný má povzbudivé účinky na trávení, plynatost, je ideální při žaludečních nebo žlučníkových potížích. Je skvělou prevencí proti nachlazení, posiluje imunitu.
Co budete potřebovat?
Postup:
1) Lístky máty očistěte, namočte do zcela zchladlé, převařené vody a nechte louhovat přibližně den - dva.
2) Další den zceďte lístky, přidejte cukr, citrony nakrájené na plátky a zahřívejte tekutinu na mírném plameni.
3) Když se cukr rozpustí, nechte tekutinový roztok asi tři minuty přejít varem.
4) Mírně zchladlý sirup nalejte do vyvařených, vysušených sklenic.
Foto zdroj: http://u-jasanu.webnode.cz/products/matovy-sirup-novinka/