Máslové loupáčky

Všehochuť » Bezlepkové recepty » Máslové loupáčky

6.10.2018, Admin

Budeme potřebovat:

  • 20 g čerstvého droždí
  • 5 lžic krupicového cukru
  • 500 g mouky Jizerka
  • 300 ml vlažného mléka
  • 120 g změklého másla
  • 1 vejce (rozdělíme na bílek a žloutek)
  • špetku soli
  • celý mák na posypání

Postup přípravy:

  1. Droždí rozdrobíme do mísy, přidáme 5 lžic krupicového cukru, rozmícháme na hladkou kaši.
  2. Přidáme zbylé ingredience, (kromě bílku a máku) vypracujeme hladké těsto.
  3. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě 60 - 90 minut tak, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
  4. Těsto rozválíme na kruh a ten rozkrájíme do 12 trojúhelníků. Od širší strany směrem ke špičce svineme do loupáček, nebojte se loupáky pořádně utáhnout.
  5. Hotové loupáky zahneme do podkovy a vyskládáme na plech vyloženy pečícím papírem, dál od sebe, aby se při pečení nespekly. 
  6. Loupáky necháme na plechu ještě 30 minut kynout.
  7. Troubu předehřejeme na 210 stupňů, vykynuté loupáky potřeme prošlehaným bílkem a hojně posypeme mákem.
  8. Dejte do trouby a teplotu ihned stáhněte na 180 stupňů.
  9. Pečte zhruba 20 minut, dokud nebudou hnědé a uvnitř upečené.

Komentáře

Antispamová ochrana: Napište číslo 100 slovem

Webové stránky zdarma